Nederlands Kamermuziek Ensemble Grachtenfestival 16 augustus 2019

Grachtenfestival 16 augustus 2019
16.00 uur | Amsterdam

Het Nederlands Kamermuziek Ensemble brengt op een bijzondere plek, namelijk het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), een programma over de vrouw. In iedere compositie, die gespeeld wordt door dit geheel vrouwelijke ensemble, speelt de vrouw de hoofdrol. De rol die de vrouw speelt wisselt; het gaat over de vrouw die zingt of over wie gezongen wordt, een sonate in mineur voor de overleden moeder, de vrouw als componiste en de vrouw als muze. Luister naar meesterwerken van onder meer Purcell, Mozart, Robert Schumann en Henriëtte Bosmans.

Marieke Vos – klarinet
Lisanne Soeterbroek – viool
Maya Fridman – cello
Annemieke IJzerman – harp

Het IISG beheert talloze archieven van vrouwen die het verschil maakten. Anarchiste Emma Goldman bijvoorbeeld kwam haar archief zelf afleveren in 1938. “We hebben brieven en ansichtkaarten van Rosa Luxemburg in de collectie maar ook een grote collectie posters van muziektempel Paradiso”.
Reserveer via: Grachtenfestival