Klarinettiste Marieke Vos (1990) speelt als kamermusicus en soliste veelvuldig op nationale en internationale podia.
Marieke Vos is klarinettiste van het
Nederlands Kamermuziek Ensemble en samen met pianist Camiel Boomsma vormt zij een duo waarmee zij zich onderscheiden vanwege de boeiende programmakeuzes en veelzijdigheid in klankkleur.
In 2022 wordt hun duo debuut CD verwacht bij het label Etcetera Records.
Marieke Vos en Camiel Boomsma richtte in 2020
Stichting Mirantibus op, waarmee zij de mooiste kamermuziekwerken uitvoeren samen met collega musici.

Het klarinetspel van Marieke Vos staat bekend om haar warme klankkleur en muzikaliteit.
Marieke speelde o.a. in de Doelen, Tivoli Vredenburg, het Concertgebouw in Amsterdam en is regelmatig te horen op NPO Radio 4.
Marieke speelde op festivals als het Gergiev Festival, het Grachtenfestival Amsterdam, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Hart & Ziel festival.

Marieke is artistiek leider van de maandelijkse Paltz Kamermuziekserie en het Paltz Kamermuziekfestival in het Herman van Veen Arts Center te Soest. De 3e editie van het festival vond plaats op 7 & 8 augustus 2021.

In juli 2016, 2018 en 2019 gaf Marieke concerten in Frankrijk met het Nederlands Kamermuziek Ensemble in samenwerking met componist Carlos Micháns. De concerten van het Nederlands Kamermuziek Ensemble worden gepresenteerd door NPO Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp.

Marieke Vos kreeg haar eerste klarinetlessen van haar vader Kees Vos. Vanaf haar twaalfde volgde zij klarinetlessen bij klarinettist Jan Jansen in Rotterdam. Marieke studeerde in 2013 af aan het conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer.
Na haar studie in Amsterdam volgde ze les bij verschillende klarinettisten waaronder Sharon Kam in Hannover.

Marieke is prijswinnaar bij het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Marieke speelt op een
Leitner & Kraus klarinet, gebouwd in 2007, met een Viotto N 1+2 mondstuk.