Klarinettiste Marieke Vos (1990) is kamermusicus  en speelt jaarlijks een verscheidenheid aan parels uit het kamermuziekrepertoire voor klarinet samen met collega musici.
Op 28 januari 2024 opende Marieke Vos als Artist in Residence het seizoen van de Nederlands Duitse concertserie Mozartkring Gelre Niederrhein.

Marieke vormt een duo met pianist Camiel Boomsma waarmee zij zich onderscheiden vanwege de boeiende programmakeuzes en veelzijdigheid in klankkleur.
In 2022 verscheen de debuut CD van het duo genaamd 'Sliding Doors' bij het platenlabel Etcetera Records. Op deze CD staan naast duo werken verrassende kamermuziekwerken.
Klassieke Zaken schreef hierover "Een juweel dat alle aandacht verdient". De CD werd internationaal uitgezonden bij o.a. Radio Klara en Radio France. De CD werd geselecteerd voor de Aangenaam Klassiek editie 2022.

Artist in Residence van de Mozartkring Gelre Niederrhein in seizoen 2024/2025

Samen met collega musici speelt Marieke Vos in o.a. Tivoli Vredenburg, het Concertgebouw, de Doelen, op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Gergiev Festival, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, het Hart & Ziel festival en is regelmatig te horen op NPO Klassiek
(Radio 4).


Marieke Vos is Leitner & Kraus Clarinet Artist

Mirantibus
Marieke Vos en Camiel Boomsma lanceerden in 2020 de succesvolle serie 'Mirantibus Concerten'.
In deze concertserie spelen zij de mooiste kamermuziekwerken samen met collega musici.
Mirantibus ontvangt lovende recensies van pers en media.  
In december 2023 maakte de NTR/NPO Klassiek een live opname van het Klarinetkwintet van componist Bernard Herrmann 'Souvenirs de Voyage', dat Marieke Vos met strijkers van het Concertgebouw Orkest uitvoerde. Deze opname werd uitgezonden tijdens het NTR Avondconcert.

Nederlands Kamermuziek Ensemble
Marieke Vos is klarinettiste en initiatiefnemer van het Nederlands Kamermuziek Ensemble waarmee zij in verschillende bezettingen een breed scala aan kamermuziekwerken uitvoert rondom de klarinet. In juli 2016, 2018 en 2019 gaf Marieke concerten in Frankrijk met het Nederlands Kamermuziek Ensemble in samenwerking met componist Carlos Micháns. De concerten van het Nederlands Kamermuziek Ensemble worden regelmatig gepresenteerd door NPO Klassiek presentator Ab Nieuwdorp.

Artistiek leider Paltz Kamermuziekconcerten
Marieke is artistiek leider van de Paltz Kamermuziekserie en het Paltz Kamermuziekfestival in het Herman van Veen Arts Center op Landgoed de Paltz te Soest. De kamermuziekserie vindt maandelijks plaats op zondagen. Marieke is sinds 2013 verbonden aan Harlekijn Holland, de organisatie rondom Herman van Veen.

Marieke Vos programmeerde verschillende concertreeksen voor de 25 jarige jubileum editie van het Grachtenfestival in Amsterdam dat in augustus 2022 plaatsvond.

Marieke Vos kreeg haar eerste klarinetlessen van haar vader Kees Vos. Vanaf haar twaalfde volgde zij klarinetlessen bij klarinettist Jan Jansen in Rotterdam. Marieke studeerde in 2013 af aan het conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer.
Na haar studie in Amsterdam volgde ze les bij verschillende klarinettisten waaronder Sharon Kam in Hannover.

Marieke is eerste prijswinnaar bij het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Marieke is Leitner & Kraus Clarinet Artist, haar klarinet werd gebouwd in 2007, daarnaast speelt zij op een Viotto N 1+2 mondstuk.