Klarinettiste Marieke Vos (1990) speelt als kamermusicus en soliste veelvuldig op nationale en internationale podia.
Het klarinetspel van Marieke Vos staat bekend om haar warme klank en muzikaliteit.

Marieke speelde eerder in o.a. de Doelen, Tivoli Vredenburg, het Concertgebouw in Amsterdam en is regelmatig te horen op NPO Radio 4.
Daarnaast op festivals als het Gergiev Festival, het Grachtenfestival Amsterdam, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, het Hart & Ziel festival en meer.
Marieke vormt een duo met pianist Camiel Boomsma waarmee zij zich onderscheiden vanwege de boeiende programmakeuzes en veelzijdigheid in klankkleur.
Op 1 oktober 2022 verscheen de debuut CD van Marieke Vos genaamd 'Sliding Doors' bij het platenlabel Etcetera Records. Op deze CD staan naast duo werken met Boomsma verrassende kamermuziekwerken waarbij zij vergezeld worden door violist Joris van Rijn, Tijmen Huisingh, Gerard Spronk, Ernst Jan Vos, Anna den Herder, Honorine Schaeffer, Mick Stirling en Charles Watt.
Klassieke Zaken schreef hierover "Een juweel dat alle aandacht verdient". De CD werd uitgezonden bij o.a. Radio Klara en Radio France.

In 2024 zal Marieke Artist in Residence zijn bij de Mozartkring Gelre-Niederrhein.

Mirantibus
Marieke Vos en Camiel Boomsma lanceerden in 2020 Stichting Mirantibus, waarmee zij de nieuwe kamermuziekserie 'Mirantibus Concerten' verwezenlijken. In deze concertserie voeren zij de mooiste kamermuziekwerken uit samen met collega musici.
Mirantibus is in korte tijd een groot succes gebleken en ontving lovende recensies van pers en media.

Nederlands Kamermuziek Ensemble
Marieke Vos is klarinettiste en initiatiefnemer van het Nederlands Kamermuziek Ensemble waarmee zij in verschillende bezettingen een breed scala aan kamermuziekwerken uitvoert rondom de klarinet. In juli 2016, 2018 en 2019 gaf Marieke concerten in Frankrijk met het Nederlands Kamermuziek Ensemble in samenwerking met componist Carlos Micháns. De concerten van het Nederlands Kamermuziek Ensemble worden regelmatig gepresenteerd door NPO Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp.

Artistiek leider Paltz Kamermuziekconcerten
Marieke is artistiek leider van de Paltz Kamermuziekserie en het Paltz Kamermuziekfestival in het Herman van Veen Arts Center op Landgoed de Paltz te Soest. De 3e editie van het festival vond plaats op 7 & 8 augustus 2021 met 10 concerten en masterclasses. De kamermuziekserie vindt maandelijks plaats op zondagen. Marieke is sinds 2013 verbonden aan Harlekijn Holland, de organisatie rondom Herman van Veen.

Marieke Vos programmeerde verschillende concertreeksen voor de 25 jarige jubileum editie van het Grachtenfestival in Amsterdam dat in augustus 2022 plaatsvond.

Marieke Vos kreeg haar eerste klarinetlessen van haar vader Kees Vos. Vanaf haar twaalfde volgde zij klarinetlessen bij klarinettist Jan Jansen in Rotterdam. Marieke studeerde in 2013 af aan het conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer.
Na haar studie in Amsterdam volgde ze les bij verschillende klarinettisten waaronder Sharon Kam in Hannover.

Marieke is eerste prijswinnaar bij het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Marieke speelt op een Leitner & Kraus klarinet, gebouwd in 2007, met een Viotto N 1+2 mondstuk.

 Marieke Vos is Leitner & Kraus Clarinet Artist