Klarinettiste Marieke Vos (1990) speelt als kamermusicus en soliste veelvuldig op nationale en internationale podia.
Het klarinetspel van Marieke Vos staat bekend om haar warme klank en muzikaliteit.

Marieke speel
de o.a. in de Doelen, Tivoli Vredenburg, het Concertgebouw in Amsterdam en is regelmatig te horen op NPO Radio 4.
Marieke speelde op festivals als het Gergiev Festival, het Grachtenfestival Amsterdam, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht
, het Hart & Ziel festival en meer.

Marieke Vos is klarinettiste en initiatiefnemer van het Nederlands Kamermuziek Ensemble waarmee zij in verschillende bezettingen een breed scala aan kamermuziekwerken uitvoert rondom de klarinet. Daarnaast vormt zij een duo met pianist Camiel Boomsma waarmee zij zich onderscheiden vanwege de boeiende programmakeuzes en veelzijdigheid in klankkleur.
In september 2022 wordt hun debuut CD 'Sliding Doors' verwacht bij het platenlabel Etcetera Records, naast duo repertoire komen er verrassende kamermuziekwerken op de CD te staan.
Marieke Vos en Camiel Boomsma lanceerden in 2020
Stichting Mirantibus, waarmee zij o.a. de nieuwe kamermuziekserie 'Mirantibus Concerten' verwezenlijken. In deze concertserie voeren zij de mooiste kamermuziekwerken uit samen met collega musici.
Deze concertserie is in korte tijd een groot succes gebleken en ontving lovende kritieken van pers en media. Voor 2022 staan er negen concerten op de planning.

Marieke is artistiek leider van de Paltz Kamermuziekserie en het Paltz Kamermuziekfestival in het Herman van Veen Arts Center op Landgoed de Paltz te Soest. De 3e editie van het festival vond plaats op 7 & 8 augustus 2021 met 10 concerten en masterclasses. De kamermuziekserie vindt maandelijks plaats op zondagen. Marieke is sinds 2013 verbonden aan Harlekijn Holland, de organisatie rondom Herman van Veen.

Daarnaast is Marieke programmeur bij het Grachtenfestival in Amsterdam sinds maart 2022.

In juli 2016, 2018 en 2019 gaf Marieke concerten in Frankrijk met het Nederlands Kamermuziek Ensemble in samenwerking met componist Carlos Micháns. De concerten van het Nederlands Kamermuziek Ensemble worden gepresenteerd door NPO Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp.

Marieke Vos kreeg haar eerste klarinetlessen van haar vader Kees Vos. Vanaf haar twaalfde volgde zij klarinetlessen bij klarinettist Jan Jansen in Rotterdam. Marieke studeerde in 2013 af aan het conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer.
Na haar studie in Amsterdam volgde ze les bij verschillende klarinettisten waaronder Sharon Kam in Hannover.

Marieke is prijswinnaar bij het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Marieke speelt op een
Leitner & Kraus klarinet, gebouwd in 2007, met een Viotto N 1+2 mondstuk.


Marieke Vos is Leitner & Kraus clarinet artist