CD Release 'Sliding Doors'

In september 2022 komt de CD 'Sliding Doors' uit
van klarinettiste Marieke Vos & pianist Camiel Boomsma bij platenlabel Etcetera Records!

Met werken voor klarinet & piano duo van Rota, Busoni, Rabaud en Finzi. Daarnaast komen er verrassende kamermuziekwerken van Händel en Prokofiev op de CD
in samenwerking met violist Joris van Rijn, violist Tijmen Huisingh violist Gerard Spronk, violist Ernst Jan Vos, altvioliste Anna den Herder, celliste Honorine Schaeffer, cellist Mick Stirling en cellist Charles Watt.

CD Presentatieconcert
zaterdag 3 september om 15:00 uur
Locatie: Witte Kerkje Baarn
Tickets:
klik hier

Leitner & Kraus artist

Marieke Vos is Leitner & Kraus artist!
Marieke speelt op Leitner & Kraus klarinetten V20, gebouwd in 2007.
www.leitner-kraus.de


Paltz Kamermuziekfestival

Op 7 & 8 augustus 2021 vond de derde editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats.
Marieke Vos is artistiek leider van het Paltz Kamermuziekfestival.Tijdens de derde editie in augustus 2021 programmeerde zij tien concerten waarbij er een breed scala aan kamermuziekwerken uit werd gevoerd. Naast de concerten vonden er masterclasses plaats voor jong aanstormend talent.
Het Paltz Kamermuziekfestival vindt plaats
in het Herman van Veen Arts Center, op Landgoed de Paltz in Soest.

Musici
K
larinet: Marieke Vos
Viool: Saskia Otto, Gerard Spronk,
Lisanne Soeterbroek, Eduardo Crespo
Altviool: Hannah Strijbos, Iteke Wijbenga
Cello: Honorine Schaeffer, Maya Fridman
Dwarsfluit: Egbert Jan Louwerse, Annemieke Hereijgers
Piano: Camiel Boomsma, Lestari Scholtes
Verteller: Mark Haayema
Presentator: Ab Nieuwdorp

Paltz Kamermuziekserie
Naast het kamermuziekfestival is Marieke artistiek leider en programmeur van de Paltz Kamermuziekserie, maandelijks te bezoeken op zondag in het Herman van Veen Arts Center.
Klik hier voor meer informatie.

Stichting Mirantibus


In september 2020 lanceerden klarinettiste Marieke Vos & pianist Camiel Boomsma Stichting Mirantibus.

Met de stichting verwezenlijken zij o.a. de concertserie ‘Mirantibus Concerten’ waarbij zij samen met collega musici de mooiste concertprogramma’s samenstellen en uitvoeren in het Witte Kerkje in Baarn.


Voor meer informatie over Stichting Mirantibus kijk op:

www.stichtingmirantibus.com.

Luister Magazine

“Klarinettiste Marieke Vos bespeelt het publiek met passie en overgave voor haar instrument, maar geeft ook graag andere musici een podium. Luister sprak met haar over de muzikale opvoeding die ze genoot, de ervaringen die haar vormden en haar eerste concert sinds de coronacrisis”. Lees hier het hele interview

Duo klarinettiste Marieke Vos & pianist Camiel Boomsma

Duo klarinettiste Marieke Vos & pianist Camiel Boomsma vormen sinds 2019 een bevlogen duo dat o.a. bekend staat om de veelzijdigheid in klankkleur en boeiende programma keuzes.

In de korte tijd dat Vos en Boomsma een duo vormen speelden zij o.a. in de Willem Twee Toonzaal in Den Bosch, maakten film opnames i.s.m. het Wilmink Theater in Enschede, speelden in het Concertgebouw in Amsterdam, voor de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek, de St. Aegtenkapel in Amsersfoort, in de serie ‘Vrienden van de Kamermuziek’ in Amsterdam en maakten daarnaast live radio opnames in verschillende programma’s van NPO Radio 4 waaronder het NTR Avondconcert en Spiegelzaal. In 2022 verschijnt hun debuut CD bij platenlabel Etcetera Records.